Kako zdraviti prostatitis pri moških: najučinkovitejša zdravila

vrste tablet za zdravljenje prostatitisa

Zdravljenje prostatitisa pri moških z zdravili se izvaja z različnimi zdravili. Zdravnik lahko pacientu predpiše: svečke, tablete, injekcije in okrepi terapijo z vitamini. Vnetje prostate ima drugačno klasifikacijo, zato mora izbiro zdravil opraviti zdravnik. Zdravnik bo lahko razvrstil bolezen in izbral ustrezno terapijo.

Indikacije za uporabo zdravil

Kako zdraviti prostatitis in kaj je treba za to storiti? Da se znebite vnetja prostate, ustavite razvoj bolezni in se izognete zapletom, ga je treba razvrstiti in šele nato nadaljevati z zdravljenjem.

Obstaja več vrst prostatitisa, ki so razvrščeni po razlogih. V tem primeru ima terapija različnih oblik bolezni svoje razlike in značilnosti.

Klasifikacija in terapija:

 1. Zdravljenje akutnega prostatitisa praviloma poteka ambulantno, vključuje antibiotično terapijo (antibiotike) in protivnetna zdravila. Če ima bolnik izrazite znake zastrupitve, so predpisani tudi diuretiki.
 2. Kronični nebakterijski tip prostatitisa: uporablja se kompleksna terapija, to obliko bolezni zdravijo z antibiotiki, zaviralci alfa (zmanjšajo intenzivnost simptomov), zeliščnimi pripravki, protivnetnimi zdravili.
 3. Zdravljenje kroničnega prostatitisa pri moških vključuje naslednja zdravila: antibiotiki, zaviralci alfa, pomagajo zmanjšati otekanje organov, protivnetna zdravila, imunostimulanti.
 4. Asimptomatski kronični prostatitis - brez zdravljenja kot takega. Predpisujte zdravila, ki izboljšujejo delovanje genitourinarnega sistema. Ta vrsta bolezni je nevarna, ker ima določeno podobnost (po kliničnih znakih) z rakom prostate.

Ko se moška prostata vname, se razvijejo specifični simptomi. Ti znaki skupaj z rezultati analiz in študij pomagajo zdravniku, da bolniku postavi pravilno diagnozo.

Vrste in oblike zdravil za prostatitis

Prostatitis lahko pozdravimo z različnimi zdravili, vendar je najbolj učinkovita kompleksna terapija. Ta metoda zdravljenja vključuje naslednja zdravila:

katera zdravila pomagajo pri prostatitisu
 • antibiotiki (antibakterijska sredstva, ki prispevajo k smrti patogene mikroflore);
 • zaviralci alfa
 • (zmanjšajo resnost neprijetnih simptomov);
 • bioregulacijski peptidi (izdelki na osnovi prostate goveda);
 • hormonska zdravila (ustavijo vnetni proces v tkivih);
 • mišični relaksanti (zmanjšajo napetost v mišicah presredka);
 • nesteroidna protivnetna zdravila (nesteroidna protivnetna zdravila);
 • antispazmodiki (uporabljajo se le, če bolnik trpi zaradi izrazitega sindroma bolečine);
 • fitoterapevtska sredstva (imajo diuretik in blag protivnetni učinek);
 • vitamini (krepijo imunski sistem, aktivirajo naravne zaščitne funkcije telesa).

Antibiotiki za zdravljenje prostatitisa

Zdravljenja prostatitisa si ni mogoče predstavljati brez uporabe antibiotikov. Kot antibiotično terapijo lahko bolniku predpišejo določena zdravila, ki jih bo predpisal strokovnjak.

Toda tablete za prostatitis niso samo antibiotiki, temveč tudi druga zdravila, ki imajo drugačen učinek na človeško telo.

Dodatek k antibiotični terapiji

Režim zdravljenja vnetja prostate ima svoje značilnosti. Čeprav je antibiotična terapija bistvenega pomena, pacienti uporabo drugih zdravil dojemajo kot dodatek k zdravljenju.

Zdravila za zdravljenje prostatitisa:

 1. nesteroidna protivnetna zdravila- z vnetnim procesom v tkivih prostate. Potek zdravljenja s temi zdravili je lahko dolgotrajen (do 10-14 dni), odvisno od resnosti simptomov.
 2. Hormoni. Toda zdravniki imajo posebne predsodke o hormonih. Učinkovitost teh zdravil je vprašljiva, ker traja, dokler bolnik jemlje hormone. Glavni pogoj za imenovanje je neučinkovitost tradicionalne terapije z uporabo antibiotikov in nesteroidnih protivnetnih zdravil.
 3. skupine zdravil za zdravljenje prostatitisa
 4. Zaviralci alfa- sprostite mišice sečnice in na enak način delujte na sfinkter mehurja. Tako zmanjšanje intenzivnosti resnosti simptomov.
 5. Spazmolitiki- glavni razlog za imenovanje so hude bolečine. Najpogostejši vzrok bolečine je krč, zato bolnikom predpišejo ta zdravila.
 6. Mišični relaksanti- sproščujoče delujejo na mišice presredka. Pri prostatitisu pomagajo zmanjšati neprijetne simptome. Predpisan je antibiotični dodatek.
 7. Bioregulacijski peptidiso zdravila iz prostate goveda. Delujejo kot imunostimulansi, aktivirajo naravne zaščitne funkcije telesa.
 8. Fitoterapevtska zdravila- ta koncept vključuje decokcije in zeliščne poparke, izvlečke koristnih rastlin. Pa tudi izdelki iz naravnih sestavin.

Vitamini

V večini primerov imajo prednost kompleksi, katerih namen je spodbuditi delovanje človeškega imunskega sistema. Tudi zdravnik lahko priporoči jemanje zdravil za moške.

Izberete lahko kateri koli drug kompleks vitaminov, urologi pogosto pripišejo tista zdravila, s katerimi sodelujejo, in o njihovi učinkovitosti ne dvomijo.

Zdravila za zdravljenje prostatitisa pri moških

Obstaja več skupin zdravil, ki se dosledno predpisujejo pri zdravljenju vnetja prostate. Razlike ne vplivajo samo na lastnosti zdravil, temveč tudi na obliko njihovega sproščanja.

Urolog lahko pacientu predpiše:

 1. Supozitoriji za prostatitis- ali rektalne svečke se vstavijo neposredno v rektum. Potek zdravljenja je od 5 do 10 dni.
 2. zdravila za zdravljenje prostatitisa pri moških
 3. Instilacijeje postopek, pri katerem se protibakterijske raztopine vbrizgajo neposredno v sečnico, da se dovajajo v tkiva vnete prostate. Postopki se izvajajo v bolnišnici, da se poveča učinkovitost terapije.
 4. Intravenske ali intramuskularne injekcije- injekcije so predpisane, če so potrebne za čimprejšnjo normalizacijo bolnikovega stanja.
 5. Tableteso protibakterijska, protivnetna in celo hormonska zdravila, namenjena peroralni uporabi. Tablete so osnova terapije ali jo dopolnjujejo.
 6. Mikroklise- takih postopkov v bolnišnici ne izvajajo. Toda v okviru ambulantnega zdravljenja se lahko bolnik po želji zateče k takim postopkom. Osnova za mikrokliste je decokcija zelišč in koristnih rastlin. Nekakšna ljudska metoda zdravljenja bolezni.

Zdravila za prostatitis so poceni in učinkovita

Soočeni z vnetjem prostate se ga lahko znebite brez večjih materialnih stroškov. Zdravljenje na domu brez hospitalizacije bi moral nadzorovati tudi urolog. Toda za obvladovanje bolezni se uporabljajo znana in poceni zdravila, ki jih predpiše zdravnik.

Koristni zeliščni odlivi bodo pomagali tudi okrepiti izbrano terapijo, nadomestili bodo draga zdravila iz rastlinskih in rastlinskih izvlečkov.

Kombinirano zdravljenje prostatitisa je učinkovito. Če se zdravila pravilno kombinirajo, bo bolnik po kratkem času začutil učinek zaužitja. Iz tega razloga se takšna terapija izvaja s sumom na prostatitis in prisotnostjo določenih simptomov.