Kako zdraviti prostatitis pri moških - zdravila in znaki bolezni

zdravila za prostatitis

V sodobni medicini se prostatitis šteje za najpogostejšo urološko bolezen. Vzroki za nastanek bolezni so različni, korenine so tako v bakterijskih okužbah kot v življenjskem slogu osebe.

Doseganje remisije kronične oblike in odpravljanje akutne bolečine je težak proces, sestavljen iz cele vrste postopkov in ukrepov.

Za to je pomembno jemati določena zdravila za zdravljenje prostatitisa pri moških, predpisana so, ko se pojavijo prvi znaki bolezni. Katera od sodobnih zdravil na trgu so najučinkovitejša in hitro delujoča, bomo razmislili v tem članku.

Omeniti velja, da se ta bolezen včasih napačno identificira z drugo patologijo adenoma prostate. In čeprav so vzroki in mehanizem razvoja teh bolezni različni, ima njihovo zdravljenje v nekaterih primerih podobne značilnosti.

Znaki prostatitisa pri moških

Pri moških se prvi znaki prostatitisa začnejo z neprijetnim in bolečim uriniranjem. Za uporabo stranišča je treba vstati 1-2 krat na noč. Čez nekaj časa se bodo pojavile streleče ali vlečne bolečine v presredku in nad pubisom, obstaja verjetnost bolečine v penisu in anusu.

Uriniranje bo postalo hitro in boleče, urin pa bo moten. Med gibanjem črevesja se lahko pojavi bolečina. Zgodi se, da bolnik zjutraj opazi sproščanje kapljic belega izločka. Telesna temperatura se dvigne na 38 stopinj.

Prostatitis je zahrbtna bolezen sodobne urologije. Moški raje dolgo molčijo in skrivajo simptome, k zdravniku pa gredo šele, ko bolečina postane preprosto neznosna. To je neresen pristop do zdravja. Posledice tega vedenja so lahko zelo zapletene, vključno z neplodnostjo in vnetjem organov.

Omeniti velja tudi, da ima prostatitis glede na simptome znake drugih nevarnih bolezni, kot so cistitis, benigni tumorji prostate in rak mehurja.

Katera zdravila se uporabljajo za zdravljenje prostatitisa?

Specialist lahko glede na stanje moškega telesa predpiše eno (ali več) od naslednjih oblik zdravil:

  1. Supozitorije za rektalno dajanje. Takšna zdravila izboljšajo presnovo.
  2. Injekcije. Spodbujajo hiter prodor zdravila v telo, spodbujajo imunski in žilni sistem.
  3. Nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID) - preprečujejo razvoj vnetnih reakcij.
  4. Instilacije. Pri tej vrsti zdravljenja zdravilo daje zdravnik neposredno na cilj.
  5. Mikroklistri. Štejejo se za ljudsko metodo. Kot zdravila se uporabljajo zeliščne infuzije in decokcije, ki temeljijo na temperaturi in zdravilnih učinkih. Izvaja se pred spanjem, prostata po posegu ne sme biti preobremenjena in podhladjena.
  6. Tablete. Najpogosteje zdravljenje prostatitisa s tabletami vključuje uporabo antibakterijskih zdravil s širokim spektrom delovanja. Še posebej v primerih, ko specifični patogeni niso bili ugotovljeni.
  7. Alfa-adrenergični blokatorji - imajo podoben učinek, saj blokirajo alfa-adrenergične receptorje simpatičnega živčnega sistema.

Vsako zdravilo ima svoje posebne značilnosti in je lahko primerno za enega bolnika, za drugega pa ne. Najučinkovitejše zdravilo za prostatitis je zdravilo, ki ga zdravnik posebej izbere za bolnika, ob upoštevanju njegovih individualnih značilnosti in značilnosti poteka bolezni.

Antibiotiki

Če se ugotovi, da prostatitis povzročajo bakterije, je treba predpisati antibiotike. Najprej izberejo zdravila s širokim spektrom delovanja, torej tista, ki jih lahko naenkrat uniči več vrst mikrobov.

Na splošno so antibiotiki predstavljeni s tremi skupinami zdravil:

  • fluorokinoli;
  • tetraciklini;
  • Penicilini.

Pogosto se pri zdravljenju uporabljajo supozitorije, ki se uporabljajo rektalno (vstavijo se v anus). Takšna zdravila učinkovito lajšajo bolečino in imajo antibakterijske učinke. Največji prodor v tkiva telesa odlikujejo raztopine za injiciranje. Imajo sistemski učinek, spodbujajo imunski sistem in ožilje.

Sredstva proti bolečinam

Ta skupina zdravil mnogim bolnikom olajša življenje. Vendar pa je treba njihov odmerek preveriti s svojim zdravnikom.

Alfa blokatorji

Skupina zdravil, ki sprošča gladke mišice sečnice (sečnice) in vratu mehurja ter tako spodbuja boljši odtok urina.

Delovanje zaviralcev alfa ni namenjeno zdravljenju prostatitisa, temveč odpravljanju neprijetnih simptomov, ki jih povzroča bolezen. V tem primeru je simptom razvoj akutne ali kronične retencije urina.

Mišični relaksanti

Imajo podoben učinek kot zaviralci alfa, vendar so usmerjeni v predel presredka, ki je med prostatitisom nenehno v povečanem tonu. Zmanjšajte pritisk na predel medenice, zmanjšajte bolečino.

Zdravila, ki izboljšujejo krvni obtok

Pri kateri koli obliki bolezni se vedno odkrije kršitev krvnega obtoka, kar vodi v nastanek stagnacije in ne omogoča, da se tkiva organa opomorejo. Zato je pri kompleksnem zdravljenju potrebno uporabljati zdravila, ki izboljšajo krvni obtok.

Fitoterapevtska zdravila

Na osnovi naravnih zdravilnih zelišč. Zmanjšajo edem prostate, njeno vnetje, preprečujejo stagnacijo, obnavljajo odtok fizioloških tekočin. Za priljubljene veljajo pripravki na osnovi bučnih semen, plazečih palm in sabala.

vitamini

Jemanje vitaminov je potrebno za krepitev imunskega sistema telesa, ki močno trpi pri prostatitisu. Kronični potek bolezni močno vpliva na zaščitne funkcije osebe, zato se vitamini jemljejo v kombinaciji z glavno terapijo z zdravili.

Učinkovita zdravila za prostatitis

Ni mogoče izbrati enega najboljšega zdravila za prostatitis, ki bi zdravilo vse moške, ne glede na vzrok vnetja adenoma prostate. Ker antibakterijsko zdravilo, tudi če je vsaj trikrat učinkovito zdravilo, ne bo moglo pomagati bolniku s parazitsko obliko okužbe in obratno.

Obstaja veliko učinkovitih sredstev za zdravljenje vnetja v prostati, vendar jih po branju pregledov ne morete sami predpisati, tudi če sploh ni kontraindikacij.