Naprave za prostatitis

Prostatitis pri moških je po svojih posledicah zahrbten. Zato je zelo pomembno, da pravočasno izvedemo terapijo za bolezen, kar bo preprečilo njen prehod v kronično obliko in preprečilo negativne posledice, vključno z erektilno disfunkcijo in težavami pri oploditvi.

naprava za zdravljenje prostatitisa

Značilnosti terapevtskega učinka

Za zdravljenje prostatitisa in adenoma obstajajo posebna fizioterapevtska zdravila. Pozitivno vplivajo na telo, odpravljajo napredovalo obliko bolezni, preprečujejo poslabšanje kronične patologije, podaljšujejo obdobje remisije. Danes se uporablja veliko število pripomočkov za prostatitis in adenom prostate, ki jih lahko uporabljamo tako v specializiranih klinikah kot doma. Po mnenju mnogih bolnikov, ki so preizkusili učinek takšnih naprav, se po prvi seji pojavi olajšanje, oteklina in druge klinične manifestacije se zmanjšajo.

Da bi pripomočki prinesli želeni učinek, jih mora zdravnik izbrati glede na postavljeno diagnozo in bolnikovo stanje, resnost simptomov in zanemarjanje bolezni.

Vsaka naprava ima navodila za uporabo, ki pravijo, da obstajajo določene kontraindikacije:

  • Z akutnim vnetnim procesom ali s poslabšanjem kronične bolezni fizioterapevtski postopki niso dovoljeni. Takšne seje se izvajajo šele po ustavitvi akutnega vnetnega procesa;
  • Z razvojem tuberkuloze prostate;
  • Če je v organih reproduktivnega sistema ali v rektalnem območju diagnosticiran tumor podoben proces;
  • Če imate hemoroide v akutni fazi.

Vsaka naprava za prostatitis ima svoje značilnosti uporabe.

Uporaba vibroakustičnih naprav

Primerni so za domače zdravljenje prostatitisa. Po tem se resnost vnetnega procesa znatno zmanjša. Kakšne so značilnosti terapije?

Ti medicinski pripomočki vplivajo na prostato z izpostavljenostjo zvočnim frekvencam, se spreminjajo in aktivirajo mikrovibracije. Takšni vibracijski tokovi pomagajo zmanjšati mišični tonus tkiv prostate, odpravijo zastoje, povečajo mikrocirkulacijo krvi in limfne tekočine v vnetem organu.

zdravljenje prostatitisa z aparatom

Glavni namen teh naprav je zmanjšati odpornost žilnih sten na pretok krvi, sprostiti mišični aparat organa, aktivno mikrokapilarno oskrbo s krvjo in odtok limfne tekočine. S temi napravami se boleče občutke odpravijo, zdravnik opazi učinek tudi po več postopkih. Terapevtski učinek se pojavi hitro, po nekaj sejah. S takšnimi napravami je možno izvajati terapevtski učinek v sobi za fizioterapijo, ambulantno.

Vibroakustične naprave se dobro kažejo pri zdravljenju patoloških procesov v organih sečil. Zdravljenje daje hitre rezultate v kratkem času.

Uporaba magnetnih naprav

Za zdravljenje patoloških procesov je priporočljivo uporabiti tudi magnetne valove. S pomočjo takšnih naprav postane terapija učinkovitejša. Namen naprav je napajanje majhnih impulzov. Bolezni se lahko zdravijo tako v posebnih klinikah kot doma. S pomočjo naprav je mogoče odpraviti vnetne reakcije kronične geneze, zmanjšati resnost bolečih občutkov in izboljšati delovanje spolne žleze.

Vakuumsko-magnetne naprave imajo proti edem, protivnetni učinek, pomagajo zmanjšati bolečinski sindrom.

Naprave pomagajo aktivirati naravne procese v moškem telesu, pomagajo obnoviti normalno mikrocirkulacijo krvne tekočine v medeničnih organih, povečajo elastičnost žilnih sten in izboljšajo presnovo na celični ravni. Naprave odpravljajo tudi zastoje in s tem zmanjšujejo resnost vnetnega procesa. Po ocenah mnogih bolnikov, ki so na sebi doživeli učinek naprav, se stanje omili po treh tretmajih zdravljenja.

Naprave se uporabljajo tudi za zdravljenje z zdravili pri vnetjih v tkivih spolnih žlez kronične narave, pri bakterijskem prostatitisu in drugih boleznih. Po uporabi se izboljša mikrocirkulacija krvi in limfne tekočine, odstrani se stagnacija.

Uporaba električnih medicinskih pripomočkov

Njihov vpliv se izvaja z uporabo električnih impulzov. Rektalna uporaba. Naprave pospešujejo prekrvavitev in odtok zastalih tekočin, še posebej učinkovite so pri zdravljenju patologij kronične geneze. Prav tako aktivirajo hitro regenerativno funkcijo poškodovanih struktur in tkiv.

Naprave aktivirajo presnovo na celični ravni, povečajo stopnjo okrevanja prizadetih struktur. Takšne terapije ni mogoče izvajati ambulantno, le pod nadzorom zdravnika. Takšnih naprav ne smejo uporabljati bolniki z okvarjenim delovanjem srca, če obstajajo bodisi implantirani bodisi zunanji srčni spodbujevalniki.

Obstajajo naprave za prostatitis, ki vzpostavljajo normalen krvni obtok v organih reproduktivnega sistema, povečujejo hitrost presnove, zaradi povečanega pretoka krvne tekočine se aktivirajo reakcije za boj proti nalezljivim procesom v vseh organih moškega reproduktivnega sistema.

moški, ki zdravi prostatitis s strojem

Naprave pomagajo tudi pri odpravljanju stagnacije limfne in krvne tekočine.

Prostatitis pri moških je po svojih posledicah zahrbten. Zato je zelo pomembno, da pravočasno izvedemo terapijo za bolezen, kar bo preprečilo njen prehod v kronično obliko in preprečilo negativne posledice, vključno z erektilno disfunkcijo in težavami pri oploditvi.

Poleg konzervativne terapije veljajo za učinkovita sredstva tudi naprave za zdravljenje prostatitisa. Naprave imajo pozitiven učinek v prisotnosti patološkega procesa v akutni, kronični obliki, uporabljajo se kot profilaktično sredstvo za preprečevanje ponovitve bolezni.