Učinkovita zdravila za zdravljenje prostatitisa

kako zdraviti prostatitis pri moških z zdravili

Vnetje prostate je ena najpogostejših moških bolezni, ki se razvije tako v mladosti kot v odrasli dobi. Zato mora bolnik vedeti, katera zdravila za zdravljenje prostatitisa imajo največji učinek.

Tudi ta bolezen, tako kot vse druge, ima več oblik in zdravljenje je odvisno od poteka patologije. Osnova terapije ni lajšanje vnetja, temveč odprava vzroka.

Na primer, če ima prostatitis nalezljivo etiologijo, s pomočjo testov in diagnostičnih študij zdravnik določi lokalizacijo okužbe in njeno vrsto. Po tem so običajno predpisani antibiotiki. Ta terapija se imenuje etiotropna.

Poleg tega je na voljo tudi simptomatsko zdravljenje, namenjeno samemu vnetnemu procesu, njegovemu odpravljanju in več drugim metodam, kot je fizioterapija. Celostni pristop vodi do najboljših rezultatov.

In zdaj o tem, katera zdravila so za zdravljenje prostatitisa pri moških.

Zdravila za zdravljenje prostatitisa

Glede na etiologijo prostatitisa obstajajo tri skupine zdravil za njegovo zdravljenje.

zdravila za zdravljenje prostatitisa

Najprej gre za antibiotike širokega spektra (tetraciklini, penicilini), ki najdejo žarišče okužbe in jo učinkovito odstranijo ter uničijo patogene mikroorganizme. Ta sredstva se uporabljajo za nalezljivi prostatitis.

Druga skupina so zaviralci alfa. Zasnovan za izboljšanje pretoka urina z glajenjem gladkih mišic prostate in za zmanjšanje mehurja. Pogosto se uporablja v kombinaciji z antibakterijskimi zdravili za povečanje njihovega delovanja.

Tretja so hormonska sredstva (progestageni, estrogeni, androgeni). Uporabljajo se pri zdravljenju neinfekcijskega prostatitisa, kadar je vzrok bolezni hormonsko neravnovesje.

Zdravila za simptomatsko zdravljenje

Vsi simptomi, ki jih telo daje kot signal, so že dolgo znani zdravnikom. Razdeljeni so bili tudi v tri velike skupine. Glede na to, kaj bolnika skrbi, zdravnik predpiše določeno zdravilo.

rektalne supozitorije za zdravljenje prostatitisa

To so lahko pogosto in boleče uriniranje (težave z urinarnim traktom), zgodnja ejakulacija in bolečine v danki (disfunkcija reproduktivnega sistema), pa tudi živčna napetost zaradi osredotočenosti na vašo težavo.

Večina tega "območja" je boleče, kar pomaga razbremeniti rektalne supozitorije. Omeniti velja, da imajo v primerjavi s tabletiranimi in inkapsuliranimi oblikami sproščanja zdravil eno pomembno prednost - uporabljajo se čim bližje predelu, ki ga prizadene bolečina.

Če govorimo o svečah, potem delujejo tudi kot zdravila za zdravljenje prostatitisa pri moških. Na primer, svečke s propolisom poleg lajšanja bolečin lajšajo tudi vnetja.

Druga zdravila za prostatitis

Zdravila za zdravljenje kroničnega prostatitisa izbere zdravnik v skladu z obliko bolezni. Na primer, če je etiologija bakterijska, so indicirana sredstva, ki vsebujejo antibiotike.

zdravila za zdravljenje prostatitisa

V bistvu vsa zdravila pozitivno vplivajo na prostato, normalizirajo njene funkcije, lajšajo vnetja, sindrom bolečine, povečujejo moč.

Posebno pozornost si zaslužijo izraelska zdravila. Medicina v tej državi je res učinkovita, zdravila pa lahko dajo osupljive rezultate.

Priporočljivo je opraviti celovit celoten potek zdravljenja, ki bo trajal 9 tednov, nato pa se bo znatno izboljšalo.

Pomembne značilnosti zdravljenja prostatitisa

Vsa zgoraj navedena zdravila niso priporočljiva za uporabo brez posveta z urologom:

  1. Prvič, nepojasnjena etiologija lahko prispeva k razvoju resnejših bolezni organov in sistemov.
  2. Drugič, jemanje samo enega zdravila ne more pozitivno vplivati ​​na takšno patologijo.
  3. Tretjič, takšno zdravljenje je lahko drago, zelo dolgotrajno, a neuporabno.

Pomembno je, da izberete pravo terapijo in jo izvedete v kompleksu, to pomeni, da uporabite več metod hkrati. Življenjski slog ima pri tej temi pomembno vlogo, zlasti: prehrana, telesna aktivnost in spolno življenje.

Kombinacija zdravljenja s fizioterapevtskimi postopki prav tako prispeva k hitremu okrevanju bolnika in odpravi simptomov te podle bolezni, ki se razvija v velikanskih korakih.